پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
خواص هل برای سلامتی
نوشته شده در جمعه 22 فروردين 1399
بازدید : 215
نویسنده : هیچکس

خواص و فواید هل سبز برای سلامت ، زیبایی و درمان بیماری ها

هل سبز گیاهی متعلق به جنوب شرق آسیا و دارای خواص ویژه ای در طب سنتی است و میتوان بسیاری از بیماری ها را با آن درمان کرد. تاریخ استفاده از هل به حداقل 4000 سال پیش برمی گردد و هل سبز یکی از قدیمی ترین ادویه جات در جهان است و در مصر باستان برای خواص دارویی اش استفاده می شد و رومی ها و یونانی ها از این ادویه برای عطر و بوی آن استفاده می کردند ؛ وایکینگ ها آن را در طی سفرهایشان کشف کردند و به اسکاندیناویا آورند.

خواص هل

مزایای سلامتی هل چیست؟

هل به بهبود سلامت گوارشی کمک می کند و مانع برخی بیماری های جدی مانند سرطان می شود ، همچنین به درمان دیابت و درمان افسردگی نیز کمک می کند اما این تنها خواص هل سبز نیست و فواید قابل توجهی در این ریز خوش عطر وجود دارد که در بخش سلامت نمناک خواهیم گفت.
خواص باورنکردنی هل

خواص شگفت انگیز و باورنکردنی هل 

1. بهبود سلامت گوارشی با هل :

می توان از هل در آشپزی ها علاوه بر عطر و طعمش، برای افزایش هضم نیز استفاده کرد. هل نیز متابولیسم را تحریک می کند، و خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد.هل باعث تحریک ترشح اسید صفراوی در معده می شود که به هضم کمک می کند و همچنین از بیماری های دستگاه گوارش مانند رفلکس اسید، سوزش سر دل، اسهال، و غیره جلوگیری می کند.

2.هل برای کمک به پیشگیری از سرطان:

هل به عنوان یک درمان سرطانی طبیعی شناخته شده است ؛ این ادویه را می توان برای جلوگیری، تاخیر و حتی معکوس سرطان استفاده کرد.هل همچنین باعث کاهش التهاب کلیه می شود که رشد سلول های سرطانی را مهار می کند و باعث از بین رفتنشان می شود.

3. تقویت سلامت قلب از خواص هل:

خواص آنتی اکسیدانی آن می تواند سلامت قلبی را تقویت کند. هل همچنین حاوی فیبر است، مواد مغذی که می تواند به کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت قلب کمک کند و می تواند سطح فشار خون را کاهش دهد و این برای قلب مفید است ، در این مورد هل سیاه مفید تر از هل سبز است.
تقویت قلب

هل برای تقویت سلامت قلب

4. دارا بودن خواص دیورتیکی از خواص هل :

هل دارای خواص دیورتیکی است که برای فشار خون و صرع مفید می باشد. این خواص دیورتیک هل نیز به سم زدایی کمک می کند.

5. هل برای کمک به مبارزه با افسردگی:

طبق گزارش بهداشتی، هل واقعا می تواند به افراد در مقابله با افسردگی کمک کند فقط چند دانه هل را پودر کنید و در آب بجوشانید، و این چای را هرروز بنوشید.

6.هل برای مبارزه با آسم:

هل نقش مهمی در مبارزه با علائم آسم مانند خس خس، سرفه، تنگی نفس و تنگی در قفسه سینه دارد. این ادویه باعث می شود تنفس با افزایش گردش خون در ریه ها آسان تر شود و همچنین درباره التهاب غشاهای مخاطی، التهاب مربوطه را از بین می برد. می توان از هل سبز برای درمان آسم، برونشیت و سایر مشکلات تنفسی استفاده کرد.
 هل برای آسم

مبارزه با آسم با استفاده از هل

7. هل برای کمک به درمان دیابت:

هل فوق العاده غنی از منگنز می باشد - ماده معدنی که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

8. بهبود سلامت دهان از خواص هل:

هل دارای خواص ضد میکروبی است که باعث افزایش سلامتی دهان می شود ؛ هل می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک کند و در درمان تنفس بد کمک می کند.

9. افزایش اشتها با استفاده از هل:

استفاده از هل برای درمان کمبود اشتها تأکید می شود و حتی روغن هل می تواند به عنوان یک محرک اشتها استفاده شود. هل می تواند در درمان هیستوپلاسموز کمک کند - یک بیماری که یکی از علائم آن عدم اشتها است.
 هل برای افزایش اشتها

استفاده از هل برای افزایش اشتها

10. پایین آوردن فشار خون با هل:

هل به طور موثری فشار خون را کاهش می دهد ؛ می توانید هل را در سوپ و خورش ها و حتی خوراکی های پختنی بریزید تا سطح فشار خون شما را کنترل کند.

11. تقویت سلامت یکی از خواص هل:

هل یک داروی مقوی غرایز جنسی اثبات شده است این ادویه غنی ​​از سینوئل است و فقط یک قاشق کوچک پودر هل می تواند محرک های عصبی را آزاد کند و احساسات شما را برانگیزد.

12. درمان سکسکه از خواص هل:

هل دارای خواص آرامش بخش عضلانی است و این می تواند به کاهش سکسکه کمک کند.یک قاشق چای خوری پودر هل را به آب گرم اضافه کنید و بگذارید حدود 15 دقیقه بماند. سپس صافش کنید و بنوشید.
درمان سکسکه

هل برای درمان سکسکه

13. هل برای کمک به درمان گلودرد:

مخلوطی از هل، دارچین و فلفل سیاه می تواند برای درمان گلودرد شگفت انگیز باشد. هل گلو را نرم می کند و دارچین خاصیت آنتی باکتریایی را ارائه می دهد. و فلفل سیاه قابلیت زیستی دو عنصر دیگر را افزایش می دهد. می توانید 1 گرم از پودر هل و دارچین، 125 میلی گرم فلفل سیاه، همراه با 1 قاشق چای خوری عسل را استفاده کنید. تمام مواد را مخلوط کنید و سه بار در روز بنوشید. هل نیز برای کاهش تهوع و جلوگیری از استفراغ معروف است.

14.هل از لخته شدن خون جلوگیری می کند:

هل حاوی اجزای متعددی است که لخته شدن خون را کاهش می دهد.

مزایای پوستی هل چیست؟

مزایای پوستی هل را می توان به خواص ضد باکتری و آنتی اکسیدانی اش نسبت داد ، این ادویه به کاهش آلرژی های پوستی کمک می کند و پوست را بهبود می بخشد و همچنین می تواند به عنوان یک ابزار برای تمیز کردن پوست مورد استفاده قرار گیرد.
 هل سبز خواص

خواصی که هل برای پوست دارد

15. هل برای بهبود رنگ پوست:

یکی از مزایای استفاده از هل این است که می تواند به شما پوستی خوب بدهد ؛ روغن هل به از بین بردن لکه های پوست کمک می کند. می توانید پودر هل را با عسل مخلوط کنید و آن را به عنوان ماسک به صورت خود بزنید.

16.هل برای بهبود گردش خون و شادابی پوست :

هل حاوی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد ؛ گردش خون را در سراسر بدن بهبود می بخشد. همچنین، لایه های زیادی از مواد مغذی موجود در ادویه ها می توانند گردش خون را بهبود ببخشند و این باعث افزایش سلامتی پوست می شود.

17. درمان آلرژی های پوستی با هل:

هل، به ویژه هل سیاه، خواص ضد باکتریایی دارد.
از ماسک هل و عسل (ترکیبی از پودر قلع و عسل) استفاده کنید و آن را به منطقه آسیب دیده برای بهبودش بزنید.
هل برای درمان آلرژی پوستی

هل برای درمان آلرژی های پوستی 

18. داشتن عطر خوب " از خواص هل:

هل اغلب در لوازم آرایشی برای عطرش استفاده می شود. با توجه به طعم و مزه آن، روغن هل و خود هل در عطر، صابون، شستشوی بدن، پودر و سایر لوازم آرایشی استفاده می شود.

19. فواید درمانی هل برای پوست:

در محصولات مراقبت از پوست برای خواق ضد عفونی کننده و ضد التهابی اش مورد استفاده قرار می گیرد که همچنین آرامش و تسکین پوست را همراه دارد. لوازم آرایشی همراه با هل، از محصولات درمانی آروماتراپی شناخته شده اند.

20. هل عامل پوشش دهنده بزرگ؛

عطر و بوی قوی اش، هل می تواند بوی ناخوشایند را از بین ببرد. این باعث می شود که هل زیاد در محصولات آرایش بکار برده شود، مامند توندها، که به دلیل مواد ساختاریشان بوی بدی دارند.
خواص هل

عطر و بوی فوق العاده هل

21. مراقبت از لب از خواص هل:

روغن هل اغلب به لوازم آرایشی مرتبط با لب ها (مانند رژهای لب) اضافه می شود تا لب را ترمیم و صاف کند. شما می توانید به راحتی پوست خود را با روغن هل بمالید و صبح آن را بشویید و به شما کمک می کند تا پوستتان را روشن کنید.

22. هل برای کمک به تمیزی پوست:

هل سیاه در نابود کردن سموم پوست کمک می کند که در غیر این صورت می تواند به پوست شما آسیب می رسانند. جویدن هل سیاه به سم زدایی بدن شما کمک می کند و پوست شما را روشن تر می کند.

خواص و مزایای هل برای مو چیست؟

هل می تواند به بهبود رشد مو و درمان مسائل مربوط به پوست سر کمک می کند.
خواص هل برای مو

خواص عالی هل برای مو 

23. تغذیه پوست سر از خواص هل:

خواص آنتی اکسیدانی هل، و به ویژه نوع سیاهش، پوست سر را تغذیه می کند و سلامتی شما را بهبود می بخشد. این ادویه نیز فولیکول های مو را تغذیه می کند و قدرت مو را افزایش می دهد. شما می توانید موهای خود را با آب هل (مخلوط پودر هل با آب و استفاده قبل از شامپو) بشورید. خصوصیات ضد باکتریایی هل حتی در صورت بروز عفونت های پوستی سر رل نیز درمان میکند.

24. هل برای بهبود سلامت مو و پوست سر:

این یک هدیه است ، بهبود سلامت پوست سر به معنی داشتن موهای قوی تر و بهتر است. هل باعث تقویت ریشه مو و درخشش موهای شما می شود.

نحوه انتخاب و نگهداری هل:

هنگام خرید هل همیشه سبزش را ترجیح دهید، زیرا دارای طعم پیچیده ای است که برای غذاهای شیرین و طعم دهنده مناسب می باشد.
به دنبال دانه های کوچک باشید. آنها باید مانند ترکیبی از کاج و گل باشند.
اگر هل زمینی مورد نیازتان است، توصیه می شود که دانه ها را از خرد کنید، رنده کنید یا در هاون بکوبید.
با این حال، هل زمینی به سرعت از بین می رود و در عین حال تمام ادویه ها یک سال یا حتی بیشتر سالم می مانند.
هل ادویه گرانی است، و به همین دلیل، دیگر ادویه جات به هل زمینی پودری اضافه می شود تا باعث کاهش هزینه اش شود.
باز کردن غلافها و یا کوبیدن دانه ها باعث از دست دادن سریع عطر و طعم شان می شود.
روش انتخاب هل

روش نگهداری و انتخاب هل

روش صحیح ذخیره سازی و نگه داشتن هل:

ذخیره سازی مناسب هل برای حفظ طعم و مزه و حفظ عمر مفیدش ضروری است. بهترین راه ذخیره هل نگه داشتنش با غلافش است، چون اگر غلافش را بکنید به سرعت عطر و طعمش می رود.
هل با غلافش می تواند تا یک سال طول عمر کند، زمانی که در یک مکانی با هوادهی و در یک محل سرد و خشک ذخیره شود.
کپسول های هل خشک باید در ظروف بدون رطوبت و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شوند.
برای ذخیره هل زیاد در طولانی مدت، دانه ها باید در کیسه های پارچه ای پلی اتیلن در داخل جعبه های چوبی نگهداری شود. قبل از قرار دادن کپسول ها در کیسه ها برای ذخیره سازی، اطمینان حاصل کنید که آنها کاملا خشک باشند.
هر رطوبت در کیسه باعث پوسیدگی آنها می شود.
علاوه بر این، آنها باید به طور منظم برای نشانه های رطوبت و فساد مورد بازرسی قرار بگیرند. اتاق ذخیره باید تاریک، خشک، تمیز، سرد و بدون آفات باشد. برای حفاظت از غلاف ها از آفات و حشرات، توری هایی باید بر روی پنجره ها نصب شود.

طرز تهیه چای هل برای بهره مندی از خواص آن

مواد لازم:
  • 1 قاشق غذاخوری از زنجبیل 1/2 قاشق چای خوری هل زمینی
  • 1/8 قاشق چای خوری از گل میخک و فلفل سیاه
  • 1 چوب دارچین
  • 1/2 فنجان آب
  • 2 کیسه چای سیاه
  • 2.1/2 فنجان شیر کم چرب
  • 2 قاشق غذاخوری عسل
  • 2 قاشق غذاخوری پوست پرتقال، برای ظاهرش
دستورالعمل:
در یک کاسه کوچک، زنجبیل، هل، گل میخک و فلفل سیاه را ترکیب کنید.
یک کاسه را با آب پر کنید و آن را بجوشانید و کیسه های چای و دارچین را در آب قرار دهید. مخلوط ها را باهم مخلوط کنید و بجوشانید. حدود 5 دقیقه اجازه دهید بماند و بعد کیسه های چای و دارچین را بردارید. شیر و عسل را اضافه کنید.
باز گرم کنید و بجوشانید تا چای به اندازه کافی گرم شود.
چای را در لیوان بریزید و پوست پرتقال را اضافه کنید. 
 
 
 
 

مزایای هل برای سلامتی شامل محافظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، پیشگیری و کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی‌عروقی و بهبود گردش خون در بدن است. هل برای درمان بیماری‌های دهان‌ودندان، عفونت دستگاه‌های ادراری مانند بیماری‌های مثانه، التهاب کلیه‌ها و سوزاک مفید است. از دیگر خواص هل می‌توان به کاربرد آن در درمان ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ و انزال زودرس نیز اشاره کرد.

هل چیست؟

خواص هل - هل به شکل غلاف حاوی دانه‌های سیاه است

هل اصالتا متعلق به هندوستان، نپال و بوتان است، اما در بیشتر مناطق گرمسیری آسیا مانند چین، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن نیز یافت می‌شود. به‌طورکلی کشت هل از مناطق گرمسیری و آب‌وهوای مرطوب هند آغاز شده است. این گیاه از تیره‌ی زنجبیل‌هاست و نام علمی آن (Elettaria cardamomum) است. دو زیرگونه‌ی اصلی آن هل سبز و هل سیاه هستند.

میوه‌ی هل به‌صورت غلاف‌های کوچکی است که درون آن دانه‌های سیاه وجود دارد. هم غلاف و هم دانه‌ها عطر و طعم دل‌پذیری دارند. هل را علاوه‌بر غذاها، به دسرها و نوشیدنی‌ها نیز می‌افزایند تا شیرینی مطبوعی به آنها بدهد. چای هل همراه با چای زنجبیل در هند بسیار معروف است.

هل از دیرباز در طب سنتی هندوستان و چین استفاده شده است. هندوها و چینی‌ها اعتقاد داشتند که هل می‌تواند در درمان عفونت‌های دندان و لثه، بیماری‌های گلو، احتقان ریه‌ها، سل ریوی، التهاب پلک چشم، اختلالات دستگاه گوارش، مشکلات کلیه‌ها و سنگ کیسه‌صفرا مؤثر باشد. همچنین در گذشته از آن به‌عنوان پادزهر استفاده می‌شد.

موادمغذی هل

۱۰۰ گرم هل، ۳۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و مواد مغذی آن شامل ۶۸ گرم کربوهیدرات، ۱۱ گرم پروتئین و ۲۸ گرم فیبر رژیمی است و اصلا کلسترول ندارد.

هل سرشار از ویتامین‌های مختلف مانند نیاسین (ب۳)، پیریدوکسین (ب۶)، ریبوفلاوین (ب۲)، تیامین (ب۱)، ویتامین A، ویتامین C و عناصری مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.


حتما بخوانید: خواص ویتامین‌‌ ها و مواد معدنی؛ از ویتامین A تا روی

مزایای هل برای سلامتی

۱. جلوگیری از سرطان روده‌ی بزرگ

سرطان، به ویژه سرطان روده‌ی بزرگ و مقعد (کولورکتال) یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان است. هزینه‌های سرسام‌آور درمان سرطان و عوارض جانبی این درمان‌ها پژوهشگران را برآن داشته است تا به فکر یافتن جایگزین‌هایی برای این درمان‌ها باشند. مطالعات انجام‌شده در مؤسسه‌ی ملی سرطان در هند نشان داده‌اند، رژیم غذایی که در آن به‌اندازه‌ی کافی از هل استفاده شود می‌تواند تا بیش از ۴۸% در پیشگیری از سرطان کولورکتال مؤثر باشد.

۲. سلامت قلب و عروق

براساس پژوهش‌های انجام‌شده، استفاده از هل به مقدار مناسب برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی و عروقی منجر به کاهش ضربان قلب و کنترل ریتم آن می‌شود و فشارخون بالا را نیز کنترل می‌کند. مواد مغذی موجود در هل، از افزایش چربی در بدن جلوگیری می‌کند. به‌منظور بررسی این موضوع، در رژیم غذایی موش‌ها غذاهای پرچرب و مقادیر مناسب هل گنجانده شد. آزمایش نشان داد آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی کبدی و قلبی موجود در هل در کاهش سطح کلسترول موش‌ها تأثیر بسزایی داشت.


حتما بخوانید: بهترین رژیم غذایی مناسب قلب چیست؟

۳. ضدافسردگی

خواص هل - روغن اسانس هل در رایحه‌درمانی استفاده می‌شود

هل دارای خاصیت ضدافسردگی نیز هست. روغن اسانس هل یکی از روغن‌هایی است که به‌طور عمده در آروماتراپی (رایحه‌درمانی) استفاده می‌شود. این کار نه‌تنها برای افسردگی که برای درمان بیماری‌های مختلف از اختلالات معده گرفته تا بیماری‌های ریوی مؤثر است.

۴. پیشگیری از بیماری‌های دستگاه گوارش

هل به‌طور سنتی در طب هندی و چینی به‌عنوان درمان اختلالات گوارشی کاربرد دارد. عصاره‌ی متانولی هل به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته‌ی معده، نفخ و گرفتگی عضلات شکم کمک می‌کند.


حتما بخوانید: ۱۰ نکته برای جلوگیری از بیماری های گوارشی

۵. خواص ضدمیکروبی

هزاران سال است که هل را به‌عنوان عنصر ضدعفونت می‌شناسند. در علم مدرن، به این خاصیت، خاصیت ضدمیکروبی گفته می‌شود. آزمایشات نشان داده‌اند که روغن هل می‌تواند رشد و گسترش برخی از میکروب‌های بسیار خطرناک را که معمولا سبب مسمومیت مواد غذایی می‌شوند مهار کند.

۶. ضداسپاسم و ضدالتهابی

هل برای تسکین درد ماهیچه‌ها و مفاصل بسیار مفید است. اسپاسم عضلانی که اغلب در افراد مسن دید‌ه می‌شود، به‌دلیل انقباض ناگهانی عضلات است که سبب بروز ناگهانی درد در عضلات می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد، هل خواص ضداسپاسم دارد و می‌تواند این دردها را تسکین دهد. شواهد تجربی اخیر نیز حاکی از خواص ضدالتهابی و ضدسرطان هل است.


حتما بخوانید: علت گرفتگی شبانه پا چیست و چطور درمان می‌شود؟

۷. بیماری‌های دهان‌ودندان

طب سنتی چینی و هندی از قرن‌ها قبل، برای رفع مشکلات دندان از هل استفاده کرده‌اند. از زمان اختراع آنتی‌بیوتیک تا کنون، مطالعات متعددی عوارض جانبی این داروها را نشان داده‌اند. یکی از مهم‌ترین عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها، ازبین بردن باکتری‌های پروبیوتیک مفید در روده است. یکی از فواید استفاده از ادویه‌جات مانند هل این است که میکروب‌های عفونی را مهار می‌کنند؛ بدون اینکه باکتری‌های پروبیوتیک را ازبین ببرند. مطالعات انجام‌شده‌ی متعددی خواص ضدمیکروبی هل را تأیید کرده‌اند.

۸. خواص ضدآسم

مطالعه‌ای نشان داده است که هل در درمان آسم و مشکلات تنفسی مؤثر است. عصاره‌ی خام هل در بازکردن لوله‌های منقبض‌شده‌ی هوا در ریه و همچنین در شل‌کردن بافت‌های نای تأثیر بسزایی دارد. البته این مطالعه روی حیوانات در آزمایشگاه انجام شده است و هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.


حتما بخوانید: آیا ویتامین‌ها به بهبود آسم کمک می‌کنند؟

۹. سم‌زدایی بدن

فرایندهای متابولیک در بدن سبب آزاد شدن سموم و رادیکال‌های آزاد می‌شوند. اگر این سموم دفع نشوند، در بدن انباشته می‌شوند و می‌توانند سبب ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان و پیری زودرس شوند. هل مانند یک عامل سم‌زدا عمل می‌کند. روغن‌های ضروری و محتوای بیوشیمیایی هل، اثرات ضدسمّی دارند. مطالعه‌ای نشان داد، هل در مقابله با سلول‌های سرطانی مؤثر است.

۱۰. بهبود گردش خون

در طب سنتی مانند رایحه‌درمانی، هل به‌منظور درمان آسم و برونشیت ازطریق بهبود فرایند گردش خون به ریه‌ها استفاده می‌شود. محققان پس از آزمایش روغن اسانس هل روی گروهی از افراد مبتلا به استرس دریافتند هل در بهبود جریان خون در بدن بسیار مؤثر است.

۱۱. درمان تهوع، گلودرد و استفراغ

خواص هل - چای هل و جوشانده آن اثر درمانی دارد

هل در آرام‌کردن احساس تهوع و استفراغ بسیار مؤثر است. برای درمان گلودرد می‌توانید هر روز صبح جوشانده‌ی هل و دارچین در آب را مصرف کنید.

۱۲. سکسکه

درست است که سکسکه بیماری نیست، ولی بسیار آزاردهنده است. سکسکه به‌ویژه برای کودکان بسیار ناخوشایند است. معمولا می‌گویند اگر کسی را که سکسکه می‌کند ناگهان بترسانید، سکسکه‌اش رفع می‌شود، اما این کار گاهی ممکن است مؤثر واقع نشود. یکی از روش‌های بندآوردن سکسکه این است که چند غلاف هل را در آب بجوشانید و آب آن را بنوشید. به این ترتیب از شر سکسکه خلاص خواهید شد.

۱۳. خوشبوکننده‌ی دهان

یکی از خواص هل کاربرد آن در خوشبو کردن دهان است. جویدن غلاف و دانه‌های هل دهان و نفس‌تان را خوشبو می‌کند. بنابراین، جای تعجبی ندارد که چرا در آدامس از هل استفاده می‌شود؛ این دانه‌ها بسیار خوشبو هستند.

 

 

 

 

مزایای هل برای سلامتی شامل محافظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، پیشگیری و کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی‌عروقی و بهبود گردش خون در بدن است. هل برای درمان بیماری‌های دهان‌ودندان، عفونت دستگاه‌های ادراری مانند بیماری‌های مثانه، التهاب کلیه‌ها و سوزاک مفید است. از دیگر خواص هل می‌توان به کاربرد آن در درمان ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ و انزال زودرس نیز اشاره کرد.

هل چیست؟

خواص هل - هل به شکل غلاف حاوی دانه‌های سیاه است

هل اصالتا متعلق به هندوستان، نپال و بوتان است، اما در بیشتر مناطق گرمسیری آسیا مانند چین، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن نیز یافت می‌شود. به‌طورکلی کشت هل از مناطق گرمسیری و آب‌وهوای مرطوب هند آغاز شده است. این گیاه از تیره‌ی زنجبیل‌هاست و نام علمی آن (Elettaria cardamomum) است. دو زیرگونه‌ی اصلی آن هل سبز و هل سیاه هستند.

میوه‌ی هل به‌صورت غلاف‌های کوچکی است که درون آن دانه‌های سیاه وجود دارد. هم غلاف و هم دانه‌ها عطر و طعم دل‌پذیری دارند. هل را علاوه‌بر غذاها، به دسرها و نوشیدنی‌ها نیز می‌افزایند تا شیرینی مطبوعی به آنها بدهد. چای هل همراه با چای زنجبیل در هند بسیار معروف است.

هل از دیرباز در طب سنتی هندوستان و چین استفاده شده است. هندوها و چینی‌ها اعتقاد داشتند که هل می‌تواند در درمان عفونت‌های دندان و لثه، بیماری‌های گلو، احتقان ریه‌ها، سل ریوی، التهاب پلک چشم، اختلالات دستگاه گوارش، مشکلات کلیه‌ها و سنگ کیسه‌صفرا مؤثر باشد. همچنین در گذشته از آن به‌عنوان پادزهر استفاده می‌شد.

موادمغذی هل

۱۰۰ گرم هل، ۳۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و مواد مغذی آن شامل ۶۸ گرم کربوهیدرات، ۱۱ گرم پروتئین و ۲۸ گرم فیبر رژیمی است و اصلا کلسترول ندارد.

هل سرشار از ویتامین‌های مختلف مانند نیاسین (ب۳)، پیریدوکسین (ب۶)، ریبوفلاوین (ب۲)، تیامین (ب۱)، ویتامین A، ویتامین C و عناصری مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.


حتما بخوانید: خواص ویتامین‌‌ ها و مواد معدنی؛ از ویتامین A تا روی


مزایای هل برای سلامتی

۱. جلوگیری از سرطان روده‌ی بزرگ

سرطان، به ویژه سرطان روده‌ی بزرگ و مقعد (کولورکتال) یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان است. هزینه‌های سرسام‌آور درمان سرطان و عوارض جانبی این درمان‌ها پژوهشگران را برآن داشته است تا به فکر یافتن جایگزین‌هایی برای این درمان‌ها باشند. مطالعات انجام‌شده در مؤسسه‌ی ملی سرطان در هند نشان داده‌اند، رژیم غذایی که در آن به‌اندازه‌ی کافی از هل استفاده شود می‌تواند تا بیش از ۴۸% در پیشگیری از سرطان کولورکتال مؤثر باشد.

۲. سلامت قلب و عروق

براساس پژوهش‌های انجام‌شده، استفاده از هل به مقدار مناسب برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی و عروقی منجر به کاهش ضربان قلب و کنترل ریتم آن می‌شود و فشارخون بالا را نیز کنترل می‌کند. مواد مغذی موجود در هل، از افزایش چربی در بدن جلوگیری می‌کند. به‌منظور بررسی این موضوع، در رژیم غذایی موش‌ها غذاهای پرچرب و مقادیر مناسب هل گنجانده شد. آزمایش نشان داد آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی کبدی و قلبی موجود در هل در کاهش سطح کلسترول موش‌ها تأثیر بسزایی داشت.


حتما بخوانید: بهترین رژیم غذایی مناسب قلب چیست؟


۳. ضدافسردگی

خواص هل - روغن اسانس هل در رایحه‌درمانی استفاده می‌شود

هل دارای خاصیت ضدافسردگی نیز هست. روغن اسانس هل یکی از روغن‌هایی است که به‌طور عمده در آروماتراپی (رایحه‌درمانی) استفاده می‌شود. این کار نه‌تنها برای افسردگی که برای درمان بیماری‌های مختلف از اختلالات معده گرفته تا بیماری‌های ریوی مؤثر است.

۴. پیشگیری از بیماری‌های دستگاه گوارش

هل به‌طور سنتی در طب هندی و چینی به‌عنوان درمان اختلالات گوارشی کاربرد دارد. عصاره‌ی متانولی هل به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته‌ی معده، نفخ و گرفتگی عضلات شکم کمک می‌کند.


حتما بخوانید: ۱۰ نکته برای جلوگیری از بیماری های گوارشی


۵. خواص ضدمیکروبی

هزاران سال است که هل را به‌عنوان عنصر ضدعفونت می‌شناسند. در علم مدرن، به این خاصیت، خاصیت ضدمیکروبی گفته می‌شود. آزمایشات نشان داده‌اند که روغن هل می‌تواند رشد و گسترش برخی از میکروب‌های بسیار خطرناک را که معمولا سبب مسمومیت مواد غذایی می‌شوند مهار کند.

۶. ضداسپاسم و ضدالتهابی

هل برای تسکین درد ماهیچه‌ها و مفاصل بسیار مفید است. اسپاسم عضلانی که اغلب در افراد مسن دید‌ه می‌شود، به‌دلیل انقباض ناگهانی عضلات است که سبب بروز ناگهانی درد در عضلات می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد، هل خواص ضداسپاسم دارد و می‌تواند این دردها را تسکین دهد. شواهد تجربی اخیر نیز حاکی از خواص ضدالتهابی و ضدسرطان هل است.


حتما بخوانید: علت گرفتگی شبانه پا چیست و چطور درمان می‌شود؟


۷. بیماری‌های دهان‌ودندان

طب سنتی چینی و هندی از قرن‌ها قبل، برای رفع مشکلات دندان از هل استفاده کرده‌اند. از زمان اختراع آنتی‌بیوتیک تا کنون، مطالعات متعددی عوارض جانبی این داروها را نشان داده‌اند. یکی از مهم‌ترین عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها، ازبین بردن باکتری‌های پروبیوتیک مفید در روده است. یکی از فواید استفاده از ادویه‌جات مانند هل این است که میکروب‌های عفونی را مهار می‌کنند؛ بدون اینکه باکتری‌های پروبیوتیک را ازبین ببرند. مطالعات انجام‌شده‌ی متعددی خواص ضدمیکروبی هل را تأیید کرده‌اند.

۸. خواص ضدآسم

مطالعه‌ای نشان داده است که هل در درمان آسم و مشکلات تنفسی مؤثر است. عصاره‌ی خام هل در بازکردن لوله‌های منقبض‌شده‌ی هوا در ریه و همچنین در شل‌کردن بافت‌های نای تأثیر بسزایی دارد. البته این مطالعه روی حیوانات در آزمایشگاه انجام شده است و هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.


حتما بخوانید: آیا ویتامین‌ها به بهبود آسم کمک می‌کنند؟


۹. سم‌زدایی بدن

فرایندهای متابولیک در بدن سبب آزاد شدن سموم و رادیکال‌های آزاد می‌شوند. اگر این سموم دفع نشوند، در بدن انباشته می‌شوند و می‌توانند سبب ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان و پیری زودرس شوند. هل مانند یک عامل سم‌زدا عمل می‌کند. روغن‌های ضروری و محتوای بیوشیمیایی هل، اثرات ضدسمّی دارند. مطالعه‌ای نشان داد، هل در مقابله با سلول‌های سرطانی مؤثر است.

۱۰. بهبود گردش خون

در طب سنتی مانند رایحه‌درمانی، هل به‌منظور درمان آسم و برونشیت ازطریق بهبود فرایند گردش خون به ریه‌ها استفاده می‌شود. محققان پس از آزمایش روغن اسانس هل روی گروهی از افراد مبتلا به استرس دریافتند هل در بهبود جریان خون در بدن بسیار مؤثر است.

۱۱. درمان تهوع، گلودرد و استفراغ

خواص هل - چای هل و جوشانده آن اثر درمانی دارد

هل در آرام‌کردن احساس تهوع و استفراغ بسیار مؤثر است. برای درمان گلودرد می‌توانید هر روز صبح جوشانده‌ی هل و دارچین در آب را مصرف کنید.

۱۲. سکسکه

درست است که سکسکه بیماری نیست، ولی بسیار آزاردهنده است. سکسکه به‌ویژه برای کودکان بسیار ناخوشایند است. معمولا می‌گویند اگر کسی را که سکسکه می‌کند ناگهان بترسانید، سکسکه‌اش رفع می‌شود، اما این کار گاهی ممکن است مؤثر واقع نشود. یکی از روش‌های بندآوردن سکسکه این است که چند غلاف هل را در آب بجوشانید و آب آن را بنوشید. به این ترتیب از شر سکسکه خلاص خواهید شد.

۱۳. خوشبوکننده‌ی دهان

یکی از خواص هل کاربرد آن در خوشبو کردن دهان است. جویدن غلاف و دانه‌های هل دهان و نفس‌تان را خوشبو می‌کند. بنابراین، جای تعجبی ندارد که چرا در آدامس از هل استفاده می‌شود؛ این دانه‌ها بسیار خوشبو هستند.

 

 

 

 

درختی است از خانواده زنجبیل به صورت وحشی و پرورشی در مناطق کوهستانی و در سایه درختان می‌روید. ارتفاع درخت ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر و بعصی‌ها دارای اعضاء چوبی تا ۳ متر ارتفاع و شاخه‌های هوایی و برگ‌های متناوب نوک تیز با گل‌های ریز سفید مانند گل باقلا و میوه ان کوچک ناشکوفا (پوشینه دار) بقدر بند انگشت با پوست تیره رنگ و دانه‌های متعدد می‌باشد. هل انواع مختلفی دارد: هل سفید و هل سیاه و هل سبز و هل رسمی. که طبیعت همه ان‌ها گرم و خشک و نوع سبز ان تند و معطر بوده و از دو نوع دیگر مرغوب تر است. دانه‌های هل بویی قوی و طعمی مطبوع دارد از مغز و پوستش برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده می‌شود.

در ایران بیشتر از هل سبز استفاده می‌کنند.

 

ترکیبات شیمیایی:

هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است .

نام‌های دیگر آن: قاقله، هیل، هال، قاقله كبار، قاقله ذكر، قاقله غراب، قاقله صغار، قاقله انثی، خیربوا، هیل بوا، هال بوا، هیل غراب، حماما و هیل ذكر می‌باشد.

 

خواص داروئی:

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است

جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن كمك به هضم و گوارش بهتر غذا، می تواند بوی نامطبوع دهان(مثل بوی سیر و پیاز) را نیز خنثی كند.

دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می كنند.

هل اشتها را تحریك می كند و عمل هضم غذا را بهبود می بخشد.

نوشیدن دم كرده ی داغ آن موجب تسكین كولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.

یكی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشكیل خلط در گلو است. از این رو می توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ ها افزود تا اثر شیر را كه موجب تشكیل خلط در گلو می شود خنثی كرده و به هضم آن نیز كمك كند.

دانه های هل خاصیت داروی اكسپكتورانت را دارد و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاك می كنند.

هل چنان كه ذكر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته كمك می كند، اضطراب و نگرانی را كاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.

هل همچنین كلیه ها را تقویت می كند و گفته می شود برای درمان شب ادراری كودكان مفید است.

تقویت كنده قلب و بدن است.

 بادشكن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج می سازد.

علاوه بر این، بعضی ها هنگام دم كردن چای معمولی چند دانه هل یا یك عدد میوه هل را در چای می ریزند و همراه با آن دم می كنند. این چای، هم خوش طعم تر می شود و هم خاصیت درمانی دارد.

دانه هل تقویت كننده معده، ضدنفخ و بادشكن است؛ در ضمن به هضم غذا هم كمك می كند.

از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می كنند.- در صورتی كه عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، 6گرم هل را- با غلافش- به صورت چای دم كنید و در طول یك روز به مرور بنوشید.

برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می شود مقداری دم كرده هل مصرف كنید.

مصرف هل برای رفع سردرد و كاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می شود.به اين منظور  مقداری از هل را مانند انفیه از بینی بكشید.

ادرار آور است.
قاعدگی را باز می کند.
زخم های دهان را برطرف می كند، بدین منظور دم كرده هل را در دهان قرقره كنید.
برای تسكین درد گوش ، گرد هل را در گوش بریزید.
تب را پایین می آورد.
معالج سرماخوردگی است.
برای تسكین درد روماتیسم مفید است.
ضد مسمومیت است.
برای رفع بیماری های چشم مفید است.
بر طرف كننده خستگی می‌باشد.
تقویت كننده حافظه است.
برای سنگ كیسه صفرا مفید می‌باشد.
شادی آور است.
برای نقرس مفید می‌باشد.
مكیدن هل بوی بد دهان را از بین می‌برد.

 

 مصرف هل در ديابت:

 
مصرف هل در ديابت منعي ندارد.
 

فوايد هل براي پوست:

هل سبز باعث شاداب شدن پوست می‌گردد چند دانه هل را در آب جوشانده آب را صاف نموده با یك قاشق روغن بادام شیرین مخلوط نموده صورت را ماساژ دهید.

 

مصرف هل در بارداري و شيردهي:

مقدار هلی که برای برای معطر کردن چای به آن اضافه می کنند در دوران بارداري و شيردهي مانعی ندارد.

 

طرز استفاده:

دم کرده : مقدر ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید .

هل را همچنین می توان به چای اضافه کرد .

 

تهیه یک دم کرده دارویی با هل:

 

برای تهیه یك دم کرده ی گیاهی معطر و آرام بخش و خوش طعم، 4 عدد دانه هل را همراه با 4 عدد دانه فلفل سیاه، 4عدد دانه میخك، یك قطعه دارچین نكوبیده و چند حلقه نازك زنجبیل تازه در 600 میلی لیتر آب بریزید. آن را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، اما مواظب باشید نجوشد.

دم کرده را صاف كنید و به صورت داغ همراه با كمی شیر یا عسل بنوشید.

نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی است.

نكته: برای عطرآگین كردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را باز كرده و دانه های سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید؛ میوه هل با همان غلاف نیز به اندازه كافی غذاها را خوش طعم می كند؛ مگر آنكه طعم جویدن دانه های هل در دهانتان را دوست داشته باشید.

مضرات هل:

مصرف زياد هل در افرادي كه طبيعت گرم دارند مضر است.

كسانی كه یبوست دارند كمتر مصرف كنند.

كسانی كه فشار خون یا زخم معده دارند نباید در خوردن آن زیاده روی كنند.

مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می دهد و هم برای بیماری های روده و ریه مفید نیست.

برای بیماری‌های سوزاك و سیفیلیس و عفونت های ادراری بانوان حامله مضر می‌باشد.

كسانی كه ورم پروستات دارند كم مصرف كنند.

مقدر مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است . برای رفع این اشکال آنرا باید با کتیرا خورد .

توجه کنید که مقدار مصرف باید از یک مثقال بیشتر نشود.

 

منبع: سوغات کرمون


:: برچسب‌ها: هل چیست ,



کرونا چیه
نوشته شده در دو شنبه 11 فروردين 1399
بازدید : 215
نویسنده : هیچکس




دوباره من
نوشته شده در پنج شنبه 7 فروردين 1399
بازدید : 227
نویسنده : هیچکس

سلام

بعد از چندین سال برگشتم به وبلاگ نویسی در لوکس بلاگ!

وبلاگ قبلیم فراموش کردم رمزهاشو و برای همین دوباره یکی ساختم

دوباره مینویسم

از همه چی از همه جا

دوست داشی بخونخنده


:: برچسب‌ها: وبلاگ نویسی ,



صفحه قبل 1 صفحه بعد